Adecco België schrap 150 banen

copy-of-adecco_logo_goal_rgb Uitzendgroep Adecco België wil dit jaar 150 voltijdse equivalenten laten afvloeien. Dat kondigt het bedrijf woensdag aan in een persbericht. Aanleiding voor de herstructurering is naar eigen zeggen “de zware impact van de economische recessie en de sterke teruggang in de uitzendsector”. Bij Adecco werken in ons land meer dan 800 mensen.

Adecco gaat de modaliteiten voor de afvloeiingen later bepalen, maar zegt gedwongen ontslagen niet te kunnen uitsluiten.

“De bedoeling is om ons verkoopsnetwerk zoveel mogelijk intact te houden. De nadruk van de besparingen zal liggen op de hoofdzetel, het middle management en de administratie”, verklaarde financieel directeur Jan Van Cauwelaert. Adecco telt ongeveer 150 kantoren in België.

Recent werden al een aantal maatregelen genomen om de crisis het hoofd te bieden zoals een aanwervingsstop, mogelijkheid tot deeltijds werken, verlof zonder wedde, interne mobiliteit, enz… Die maatregelen zullen in overleg met de vakbonden nog worden versterkt, luidt het. “Daarnaast wil Adecco zijn ervaring als HR-bedrijf aanwenden om de getroffen medewerkers te begeleiden naar een nieuwe job”, verklaarde Van Cauwelaert. De groep wil de herstructurering tegen eind dit jaar rond hebben. Later deze week start het overleg met de vakbonden in het kader van de wet-Renault.

Het Zwitserse moederbedrijf Adecco, wereldwijd marktleider, kwam woensdag met resultaten voor het vierde kwartaal. In de laatste drie maanden van 2008 werd een verlies van 22 miljoen euro geleden. Voor het hele jaar daalde de winst met 33 procent tot 495 miljoen euro. De omzet zakte met 5 procent tot 20 miljard euro. In de Benelux daalde de omzet nog meer, met 6 pct, zo blijkt uit het persbericht.

Adecco zei ook nog dat “als gekeken wordt naar de nabije toekomst, het bedrijf momenteel geen tekenen van verbetering ziet”.

Bron: www.tijd.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *