Eerste Belgische jobapplicatie op Apple iPhone

Adecco lanceert iJobs

Groot-Bijgaarden, 25 januari 2010 – Adecco, wereldleider in HR-diensten, lanceert Adecco iJobs, de eerste iPhone-jobapplicatie in België. Gebruikers van de populaire iPhone en iPod Touch kunnen met deze jobapplicatie  – een zogenaamde App – altijd en overal het meest recente jobaanbod van Adecco raadplegen. Adecco iJobs bevat ook een jobgids, die handige tips geeft over hoe je een goed CV opmaakt, hoe je een overtuigende sollicitatiebrief schrijft en die de aandachtspunten bij een sollicitatiegesprek aankaart. Adecco iJobs kan gratis worden gedownloaded via de iTunes App store op iPhone/PC/Mac.

 

Eerste job-App voor iPhone in België

Adecco komt met een primeur voor België. Voor het eerst kan je via een iPhone of iPod Touch supersnel en in real time op zoek naar een groot aanbod tijdelijke en vaste jobs. Vandaag vind je op Adecco iJobs al een 1000-tal jobs verspreid over heel het land. De gebruiksvriendelijke App is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Gebruikers van iPhone of iPod Touch kunnen de App gratis downloaden via de iTunes App store (http://itunes.apple.com/be/app/adecco-ijobs/id351312599?mt=8). Dat kan ook via www.iJobs.be.

“De lancering van Adecco iJobs kadert in onze innovatiestrategie en ons continue streven om onze dienstverlening af te stemmen op het veranderende zoek- en sollicitatiegedrag van de kandidaten,” aldus Mark De Smedt, country manager Adecco België & Luxemburg. “Met deze innovatieve, mobiele, gebruiksvriendelijke en vooral erg praktische tool helpen we mensen om de beste job te vinden, waar en wanneer hen dat het best past. Adecco iJobs is volledig complementair aan de dienstverlening van onze consulenten in ons kantorennetwerk en onze online kanalen als www.adecco.be.”

Actie 1212

Voor de eerste 10.000 downloads van de Adecco iJobs App schenkt Adecco 1 euro per download (op de iPhone of in iTunes) aan de solidariteitsactie Haïti 1212. “Dit past volledig in onze filosofie van better work, better life,” aldus Mark De Smedt. “We willen mensen kansen geven om hun leven te verbeteren en zich te ontwikkelen dankzij passende jobs, en bedrijven competitiever maken door het aanreiken van talent. Met deze actie willen wij de inwoners van Haïti helpen om te werken aan de wederopbouw van hun land en hun toekomst.”

 

 


 

Adecco iJobs – Hoe werkt de app

Jobaanbod en Jobgids

Adecco iJobs is erg eenvoudig te bedienen. Als je de knop ‘vind een job’ aanklikt, krijg je meteen een lijst van beschikbare jobs bij Adecco België. Via een zoekbalk kan de gebruiker meteen functies op maat terugvinden aan de hand van willekeurige zoektermen. Je kan op elke functie in het overzicht doorklikken voor een uitgebreide omschrijving van de job. Wanneer je op het telefoonnummer klikt, kan je rechtstreeks de Adecco-consulent opbellen.

Dankzij de tell-a-friend-functie kan je elke job ook doormailen of delen op Facebook. Alle gezochte functies worden in een oogopslag in Google-maps weergegeven. Omgekeerd kan je op de kaart zoeken welke functies er in je buurt vacant zijn.

De ‘Jobgids’ is een praktische gids met informatie en tips over hoe je een goed CV opmaakt, een overtuigende sollicitatiebrief schrijft of een sollicitatieinterview voorbereidt. Studenten krijgen er ook info over studeren en werken. Tot slot kan de gebruiker de applicatie volledig afstemmen op de eigen voorkeuren om nog gerichter een job te vinden, aan de hand van de postcode, het type job en jobcategorie.

Bron: Adecco.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *