Adecco gaat in beroep

Adecco reageert op beslissing in burgerlijke procedure wegens vermeende discriminerende praktijken.

Op dinsdag 31 mei 2011 heeft de rechtbank een uitspraak gedaan in een burgerlijke rechtsprocedure die geïnitieerd werd door SOS Racisme en het ABVV over vermeende discriminerende praktijken in kantoren van Adecco en dit met het oog op het verkrijgen van een schadevergoeding. Deze procedure is gebaseerd op een klacht uit 2001, 10 jaar geleden dus.

Adecco neemt akte van de veroordeling en respecteert de beslissing van de rechtbank. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat we ten onrechte zijn veroordeeld, hebben we beslist om in beroep te zullen gaan.

In een strafrechtelijke zaak op basis van diezelfde klacht had de Kamer van Inbeschuldigingstelling op 9 december 2009 het strafonderzoek nietig en de zaak verjaard verklaard.

Anti-discriminatie beleid bij Adecco
Adecco werkt steeds volgens de strengste ethische normen, in lijn met onze Waarden en Leadership Principles. Adecco draagt anti-discriminatie en diversiteit hoog in het vaandel en hanteert geen bewust of georganiseerd discriminerend beleid. Als bedrijf veroordeelt Adecco elke vorm van discriminatie op welke grond dan ook, of het nu gaat om geslacht, leeftijd, ras, godsdienst of fysieke toestand. Het enige selectiecriterium dat Adecco hanteert, is competentie van de werkzoekende en uitzendkracht. Adecco heeft trouwens in 2003 als eerste organisatie in de sector de UN Global Compact ondertekend.

Adecco heeft binnen het bedrijf een aantal uitgebreide initiatieven genomen om discriminatie tegen te gaan en diversiteit te stimuleren. Adecco gaat daarin een stap verder dan de regelgeving in de Belgische uitzendsector, die overigens tot de meest strikte behoort in ons land en die Adecco volledig onderschrijft.

Zo is er RADAR (Resolute Anti-Discrimination Actions & Rules), een geheel aan duidelijke richtlijnen die onze Consultants helpen om te gaan met mogelijks discriminerende vragen van bedrijven en particulieren.

Een ruim maatschappelijk debat over deze materie dringt zich echter op : de structurele discriminatie die nog steeds – al dan niet latent – aanwezig is in onze maatschappij zal niet verdwijnen door bedrijven zoals Adecco aan de schandpaal te nagelen : zelfs de grootse Human Resources dienstengroep ter wereld kan geen enkel bedrijf of particulier verplichten om een bepaalde persoon (ongeacht zijn ras, geslacht, religieuze voorkeur,..) aan te werven.

Meer info: www.adecco.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *