Mitel voorziet Adecco Benelux van IP-telefonie

Drastische kostenbesparing op telefoonrekening

Nieuwegein, 21 april 2009 – Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, levert IP-telefonie-oplossingen aan het nieuwe Adecco hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden, België. Adecco Benelux, met 350 kantoren en 1750 werkplekken, stapt geleidelijk aan over op IP-telefonie, met als doel drastisch te besparen op telefoniekosten en tegelijkertijd de bereikbaarheid en flexibiliteit van zijn medewerkers te vergroten. Via hot desking van de Mitel 5330 IP-telefoon krijgen medewerkers, via hun persoonlijke code, de mogelijkheid om eigen functionaliteiten en rechten van hun vaste telefoon via elke andere bedrijfstelefoon over te nemen. Een fax-to-mail toepassing laat hen toe faxberichten elektronisch in hun mailbox te ontvangen.

De overstap van zowel Adecco België als Adecco Nederland naar IP-telefonie betekent, gezien hun veelvuldige telefonische contacten, een aanzienlijke kostenbesparing op de telefoonrekening. Plan is verder om het Nederlandse Adecco call center eveneens vrij snel te integreren in het nieuwe IP-telefoniesysteem. Op termijn biedt de Mitel-oplossing eveneens de mogelijkheden om over te stappen naar een Unified Communications-omgeving. Dit op basis van een combinatie van Mitel- en Microsoft-technologie. Hierdoor wordt onder andere ook video conferencing mogelijk.

Bjorn Van Reet, Infrastructure Manager Adecco Benelux, over de verdere ontwikkelingen: “Nog dit jaar zullen 25 Adecco-kantoren gebruik maken van Mitel IP-telefonie. Nadien zal, gespreid over 3 tot 5 jaar, ons volledige Benelux-kantorennetwerk de overstap maken. Doordat nu ook het interne telefoonverkeer via een IP-netwerk loopt, realiseren we een belangrijke kostenbesparing.”

“De verhuizing naar een nieuw kantoor was voor ons aanleiding om over te stappen naar een IP-telefoniesysteem,” zegt Franck Lamouller, ICT Director Adecco Benelux. “Voor onze medewerkers betekent dit dat ze flexibel kunnen werken, zij het bij de klant, vanuit een ander filiaal of thuis. Ze blijven bereikbaar via één vast kantoornummer.”

Bron: Whizpr-Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *