Crisis blijft inwerken op werkmotivatie

De angst om zijn job te verliezen en toenemende stress werkt in op de motivatie van de werknemers. De helft van de werknemers voelt rechtstreeks de impact van de crisis. Dat blijkt uit de derde editie van de OfficeTeam salarisgids voor administratieve profielen, een onderzoek waarbij 900 administratieve professionals in België werden bevraagd.

Volgens het onderzoek blijft de meerderheid van de werknemers zoeken naar een gezond evenwicht tussen werk en privé, gecombineerd met een boeiende job. Ruim zes op tien administratieve medewerkers willen minder werken als hun werkgever hen dat vraagt. Toch staat amper 18 procent open voor een salarisvermindering, zelfs indien dit de werkzekerheid binnen het bedrijf zou beschermen.

Belangrijkste reden om al dan niet van job te veranderen is voor de babyboomers de jobinhoud, voor generatie X een gezond evenwicht tussen werk en privé en voor de jongeren carrièreontwikkeling.

De helft van de respondenten kreeg dit jaar loonopslag, maar dit was vaak te wijten aan de indexatie. Directieassistenten en assistenten op de ‘compensation & benefits’-afdeling verdienen het meest. In het algemeen doen administratieve medewerkers, met meer dan 6 jaar anciënniteit, op de HR-afdeling het financieel goed. Een kwart van de respondenten zegt geen extralegale voordelen te krijgen.

Bron: HRUpdate website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *