LinkedIn legt verband met inkomen

woensdag 4 maart 2009 – (fu) – Managers die veel connecties hebben op LinkedIn, de sociaalnetwerksite voor professioneel gebruik, verdienen meer dan aangeslotenen met maar een handjevol geconnecteerde collega’s. Zo zou blijken uit een onderzoek … van LinkedIn.

Kadermensen met een inkomen tussen 158.000 en 276.000 euro hebben door de band meer dan 150 connecties. De onderzoekers van LinkedIn besluiten dus dat er een duidelijk verband bestaat tussen het inkomen en het professioneel succes van de ondervraagden enerzijds en het systematisch gebruik van de netwerksite anderzijds.

Verder blijkt dat toplui slechts connecteren met mensen die ze persoonlijk kennen of op zijn minst van geregeld telefonisch contact. DE gebruikers van LinkedIn zouden meestal op senior niveau werken, met 28% op directieniveau en 16% in het middenmanagement. Ten slotte zou 66% van de leden besluitvormers zijn, met aankoopbevoegdheid en die geregeld hun persoonlijke pagina raadplegen.

De vraag rijst of deze informatie al of niet met een korreltje zout moet worden genomen. Het onderzoek is nu eenmaal niet in opdracht door een onafhankelijk extern bureau uitgevoerd. En natuurlijk heeft LinkedIn er alle belang bij de nadruk te leggen op het hogere niveau van zijn leden, laat staan op hun aankoopbevoegdheid. Zoals alle netwerksites wordt ook LinkedIn immers gefinancierd door adverteerders. De site claimt momenteel meer dan 36 miljoen leden in meer dan 200 landen wereldwijd. Elke seconde sluit een nieuw lid aan en de helft van het ledenbestand opereert buiten de VS.

Bron: 6minutes.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *