Geen ticket = geen drinken op Tomorrowland.

Tomorrowland

In Boom zijn ze volop bezig met de opbouw van het beste festival van het jaar. 180.000 mensen zijn reeds aan het aftellen naar Tomorrowland. Dit jaar hebben ze beter een armbandje! 

Vorige week kondigde de organisatie van Tomorrowland aan dat alle betalingen zullen verlopen via een armbandje (jouw persoonlijk toegangsbewijs). Dit is slim gezien! Je hebt geen geld meer in omloop op de festivalweide, wat het aantal diefstallen drastisch zal verminderen. Enkel nog TML diamanten. Dit wil ook zeggen, zonder geldig armbandje geen drinken!

Daarnaast biedt het armbandje nog tal van extra voordelen. De organisatie weet perfect waar op het domein iemand zich bevindt. Zo kunnen ze ook het succes van de DJ’s meten of bij problemen ingrijpen waar nodig.

Aangezien nu alle betalingen digitaal gebeuren weet men ook jouw consumptiepatroon. Zo kunnen ze digitaal volgen welke bar zonder drank of eten dreigt te vallen. Tomorrowland kennende, willen ze weten hoe snel flessen champagne kunnen koelen om ze daarna op perfecte temperatuur te kunnen serveren, afhankelijk van de directe vraag. En dit alles volledig online en real time. 

Met deze innovatie helpt digitalisatie het festival in goede banen te leiden en fraudeurs minder kansen meer te geven. Echt een mooi voorbeeld hoe men erin slaagt om een muziekfestival te verbinden met de online wereld. De combinatie van de offline wereld met de online wereld geeft een uniekecustomer experience‘ en laat nu net dit het uithangbord van Tomorrowland zijn. Geniet ervan!

Bjorn Van Reet

Lees Het Laatste Nieuws artikel.

Tomorrowland
Tomorrowland