Sales in crisistijd!

In deze moeilijke tijdens is het niet gemakkelijk de sales mensen binnen een organisatie gemotiveerd te houden. Hier alvast enkele tips:

 • Laat uw verkopers de klanten niet stalken
  Vele bedrijven beseffen niet dat je de klanten niet kan dwingen je producten en/of diensten te kopen. Zo zullen deze bedrijven uiteindelijk hun verkopers weg jagen. Echter is het zelfs nog meer dan dat, Je jaagt je klanten in het harnas. Verkopers zijn dan ook de eersten die de stress voelen als ze niets verkopen. Daarom is het belangrijk om hen duidelijkheid te bezorgen omtrent hun jobzekerheid.
 • Motiveer verkopers door hen te betrekken bij interne strategische projecten
  Nu de markt op een lager tempo draait is het de moment om de troepen te reorganiseren en klaar te zijn voor ‘het moment’. Door je verkopers te vertrouwen en ze te betrekken in strategische projecten zullen ze zich betrokken voelen en ook nog creatief opstellen. Door hun ervaring zullen de resultaten inspirerend en innovatief zijn.
 • Investeer in opleidingen
  In drukke tijden komen opleidingen vaak ongepast. Door nu te investeren in opleidingen zal het vertrouwen groeïen, en laat het nu juist dit laatste zijn wat mensen in dergelijke tijden kan binden aan jullie organisatie.
 • Laat de prijzen niet zakken
  Misschien is dit wel de moeilijkjste van allemaal. De prijzen staan bij iedereen zwaar onder druk. Door nu de prijzen te laten verlagen zal het achteraf moeilijk zijn om ze terug op te trekken. De boodschap is dus, wees creatief in deze tijden!!

Author: Bjorn Van Reet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *