Samsung Blue Earth

 Samsung heeft vlak voor de aanvang van het Mobile World Congress de Samsung Blue Earth aangekondigd, een milieuvriendelijke telefoon van gerecycled materiaal.

De Samsung Blue Earth is innovatieve telefoon met een volledig aanraakscherm die wordt gevoed door zonne-energie. Daarnaast heeft Samsung haar visie onthuld voor een duurzaam milieubeleid. Onder de slogan “The Blue Earth Dream: Eco-living with SAMSUNG mobile” heeft Samsung haar inzet voor de bescherming van het milieu onderstreept door het ontwerp van milieuvriendelijke producten en een activiteitenprogramma voor haar klanten. Het toestel zal voor het eerst te bewonderen zijn tijdens het Mobile World Congress 2009.

samsung_blue_earth1  

De Blue Earth, met haar vormgeving die een platte, fraai afgeronde glanzende kiezel symboliseert, is de eerste telefoon met volledig aanraakscherm die wordt gevoed door zonne-energie. Door het toestel op te laden met behulp van het zonnepaneel aan de achterzijde van de telefoon kan je voldoende energie opwekken om te bellen, waar en wanneer je maar wil.

De Blue Earth is vervaardigd uit de gerecyclede kunststof PCM, die wordt gewonnen uit waterflessen. Hierdoor wordt een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot van koolstof tijdens het productieproces gerealiseerd. Het apparaat, inclusief de oplader, is vrij van schadelijke stoffen, zoals gebromeerde vlamvertragers, beryllium en ftalaat. De verpakking van de Blue Earth is compact en licht, en gemaakt van kringlooppapier.

“The Blue Earth Dream van Samsung is een uiting van onze kleine maar betekenisvolle inspanningen ten behoeve van de toekomst en het milieu,” aldus Dhr. JK Shin, Executive Vice President en hoofd van de Mobile Communication Division van Samsung Electronics. “We zetten ons ervoor in een zo hoog mogelijke eco-status te bereiken bij onze klanten en zakelijke partners door de beste milieuvriendelijke producten te leveren en milieuvriendelijke activiteiten te bevorderen.”

Motorola en Nokia brachten eerder ook al milieuvriendelijke toestellen op de markt met de Motorola RENEW W233 en de Nokia 3110 Evolve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *